Чер 072016
 

750_300_2557Децентралізація, яка впроваджуються Мінрегіоном, визначена однією з основних реформ в урядовому Плані першочергових кроків на 2016 рік. Ця реформа вказує шлях до змін на краще.
На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у блозі на інтернет-порталі «Лівий берег».
“Ключовий напрям децентралізації – максимальне сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад, передача повноважень на місця, наближення центру прийняття рішень до рівня об’єднаної територіальної громади, справедливий розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. В Україні вже діють 172 об’єднані територіальні громади. І їхня кількість зростає. Цього року очікуємо до 200 нових об’єднаних громад та зростання надходжень до місцевих бюджетів до 110 млрд грн”, – сказав Геннадій Зубко.
Він зазначив також, що Держава передає об’єднаним громадам не лише відповідальність, але й ресурси для розвитку. Адже вкрай важливо, щоб кожна об’єднана територіальна громада мала максимальні ресурси: гроші, землю і можливість ними управляти. “Вже у першому півріччі плануємо передати їм повноваження розпоряджатися землями сільгосппризначення за межами населених пунктів. Відповідний закон має бути ухвалений парламентом найближчим часом. Удосконалюємо механізми публічного контролю за управлінням бюджетними коштами, комунальним майном, земельними ресурсами”, – сказав Віце-прем’єр-міністр.
“У наших планах – до кінця року забезпечити передачу на місця повноважень з надання адміністративних послуг. Відкриття ЦНАПів по всій Україні – одне з головних завдань. Люди будуть отримувати на території громади більшість необхідних документів та послуг.”, – повідомив Геннадій Зубко.
За його словами, Мінрегіоном спільно з колегами з Міносвіти, МОЗ, Мінсоцполітики та місцевою владою визначаються чіткі нормативи з надання послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, громадського правопорядку.
“Удосконалюємо формулу розрахунків державних субвенцій у сфері освіти та охорони здоров’я. Формуємо карти мережі опорних шкіл та можливих госпітальних округів на основі затверджених перспективних планів. Затвердимо перелік обов’язкових безоплатних послуг в галузі охорони здоров’я на первинному рівні”, – сказав Віце-прем’єр-міністр.
Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2557

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)