Чер 042016
 

750_300_2548Об’єднаним територіальним громадам вже спрямовано майже третину коштів субвенції на розвиток інфраструктури, закладеної в Держбюджеті на 2016 рік в розмірі 1 млрд грн.
Про це повідомила заступник директора департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Людмила Даменцова в ефірі телеканалу «Рада».
Вона нагадала, що субвенція надається 159 об’єднаним громадам (у яких перші вибори відбулися 2015 року) для створення, модернізації інфраструктури та може спрямовуватись на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури, що належать до комунальної форми власності, у тому числі на виготовлення проектної та містобудівної документації тощо.
Наразі громади розробляють відповідні проекти і затверджують їх на спеціально створеній комісії при Мінрегіоні.
«Станом на 1 червня на розгляд Комісії загалом подано 240 проектних заявок від 37 об’єднаних громад на загальну суму понад 280 млн грн, що становить 28% від загальної суми субвенції», — повідомила Людмила Даменцова.
Як повідомлялося, загалом 37 об’єднаних громад вже мають 175 затверджених Комісією заявок на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовуватися за рахунок відповідної субвенції, на загальну суму 209 млн грн.
Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

Відео ТУТ.
Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2548

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)