Чер 072016
 

750_300_255864 об’єднані громади вже подали до Мінрегіону 305 заявок на інфраструктурні проекти, які планують реалізовувати за рахунок відповідної субвенції, на загальну суму більше 384 млн грн.
Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода 6 червня під час третього засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами рад об’єднаних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державної субвенції на формування інфраструктури.
За словами Першого заступника Міністра, 245 заявок вже погоджено комісією, і об’єднані громади вже можуть починати реалізацію відповідних проектів. 15 заявок відправлено на доопрацювання, 45 буде розглянуто Комісією у найближчі дні.
«За два тижні ми опрацювали заявки на інфраструктурні проекти від об’єднаних громад більш ніж на 384 млн грн, що складає близько 38 % від загальної суми субвенції. Темпи подачі заявок все ще не дуже високі. Сподіваємося, що об’єднані громади прискоряться у цьому, щоб якомога швидше почати реалізацію проектів і не на папері, а на ділі показати мешканцям своїх територій, що зміни на краще вже відбуваються», — зазначив В’ячеслав Негода.
Найкраща ситуація у Закарпатській області – там подано заявок на 100% субвенції, у Сумській – 99,9 %, у Запорізькій – 93,4 %, у Луганській, 76,4 % субвенції.
Не подали жодної заявки об’єднані громади Вінницької, Івано-Франківської, Київської, Миколаївської, Рівненської та Херсонської областей.
Як повідомлялося, об’єднаним громадам спрямовано вже третину коштів державної субвенції на формування інфраструктури.
Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.
Більше про державну субвенцію об’єднаним громадам на формування інфраструктури є ТУТ.
Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2558

Приєднуйтесь до нас:

  One Response to “Об’єднані громади вже можуть починати реалізацію 245 інфраструктурних проектів за підтримки держави”

  1. Вже є перші позитивні зміни #децентралізації, хоча минуло зовсім небагато часу – трохи більше, ніж півроку. Здається, це #перемога. Цитата: “Скажу вам чесно: села, які раніше мали дотаційний бюджет, після об’єднання дуже задоволені. Ремонтуються дороги, школи, фельдшерсько-акушерські пункти. Ведуться активні роботи по освітленню вулиць. Заплановані роботи по освітленню Вербківської громали виконане на 100%. Нова Дача, Нова Русь і Богданівка – в них там також ведеться робота. У Богданівці нещодавно закінчили капітальній ремонт дороги на півтора кілометровій ділянці. Це все зроблено за власний кошт. Громада сама вирішує, куди їй витрачати кошти” http://vesti.dp.ua/sela-pochali-ozhivati-vzhe-pislya-pershix-krokiv-decentralizaci%D1%97/

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)