Тра 252017
 

Кабінет Міністрів на виконання Указу Президента України від 26 лютого 2016 року № 68 “Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні” розробив та затвердив план заходів з реалізації у 2017 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

У рамках підготовки плану заходів з метою врахування думки представників різних видів інститутів громадянського суспільства (громадських, благодійних, релігійних, експертних організацій, а також наукових установ) Секретаріатом Кабінету Міністрів та Мінрегіоном протягом вересня – листопада 2016 року проводилися тематичні зустрічі для обговорення пропозицій щодо заходів з розвитку громадянської освіти, удосконалення системи надання соціальних послуг через залучення інститутів громадянського суспільства, сприяння утворенню та діяльності релігійних організацій, сприяння благодійній та волонтерській діяльності.

У листопаді 2016 року у партнерстві з Офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Адміністрацією Президента України проведений круглий стіл “Запровадження механізмів інституційної підтримки ОГС в Україні”. Крім того проект акта був розміщений для обговорення на офіційному веб-сайті Мінрегіону та урядовому веб-сайті “Громадянське суспільство і влада”.

У результаті такої співпраці сформовано ряд заходів, які передбачається реалізувати протягом травня – грудня 2017 року відповідно до стратегічних напрямів, визначених Стратегією: створення сприятливих умов для формування та розвитку інститутів громадянського суспільства; сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної, регіональної політики, вирішенні питань місцевого значення; стимулювання участі інститутів громадянського суспільства в соціально-економічному розвитку України; створення сприятливих умов для міжсекторальної співпраці.

Реалізація передбачених проектом плану заходів сприятиме посиленню інституційної спроможності різних видів інститутів громадянського суспільства, залученню громадськості до прийняття державних рішень та вирішення питань місцевого значення, участі неурядових організацій у наданні соціальних послуг, розвитку громадянського суспільства в Україні.

Планом передбачено :

Забезпечити супроводження у Верховній Раді України проектів Законів України: Про місцевий референдум (реєстраційний номер 2145а-2); Про гарантії свободи мирних зібрань (реєстраційний номер 3587); Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання (реєстраційний номер 2467).

Законопроект №2467 було розроблено ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення”.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)