Бер 062017
 

3 березня у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області відбулася робоча зустріч, присвячена презентації та обговоренню проекту «Правова освіта в територіальних громадах – шлях до захищеності громадян».

Участь у заході взяли керівник проекту, юрисконсульт Чернівецької громадської організації «Комітет виборців» Максим Лукінюк, голова зазначеної громадської організації Ярослав Філяк та заступник голови Ігор Баб’юк, керівництво та працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області, директори Чернівецького та Кельменецького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, керівники Глибоцького, Новоселицького, Сокирянського та Чернівецького бюро правової допомоги, юристи об’єднаних територіальних громад краю. Захід відбувся за підтримки МФ “Відродження” в рамках “Програмної ініціативи: ПРАВА ЛЮДИНИ ТА ПРАВОСУДДЯ”.

Мета зустрічі – налагодження співпраці юристів, які працюють у сільській місцевості та структурних ланок системи безоплатної правової допомоги регіону.

Основну увагу учасники зустрічі приділили обговоренню етапів впровадження проекту та належної його реалізації. Зокрема, йшлося про залучення юристів об’єднаних територіальних громад до надання безоплатної первинної правової допомоги сільським жителям, розвиток співпраці з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги Чернівецької області, визначення цільової аудиторії та інформаційної підтримки проекту (вивчення актуальних проблемних питань сільських жителів та розробка відповідних інформаційних матеріалів).

Також учасники зустрічі обговорили питання щодо розвитку правопросвітництва в громадах, визначили форми відповідної діяльності в окремих районах Чернівецької області, узгодили організаційні питання проведення тематичних інформаційних заходів для соціально вразливих категорій громадян.

Під час заходу представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області ознайомили юристів об’єднаних територіальних громад з ідеєю створення системи безоплатної правової допомоги в Україні, етапами розвитку цієї системи як в цілому по країні, так і по регіону зокрема, окреслили принципи, що визначають діяльність системи БПД, розповіли про пріоритети на поточний рік тощо.

За результатами зустрічі учасники дійшли згоди щодо консолідації спільних зусиль задля ефективного впровадження та реалізації проекту, забезпечення належної участі у проекті структурних утворень системи БПД краю та юристів сільської місцевості, узгодили організаційні питання проведення наступних робочих зустрічей з вирішення та обговорення планових питань виконання проекту.

Джерело

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)