Сер 032016
 

 

З 14 липIMG_2778ня по 1 серпня у десяти селах Дунаєвецької об’єднаної громади активом Хмельницького обласного осередку «Комітет виборців України» здійснювався проект «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців». Проект реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з ЦВК та здійснюється за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Центральним завданням проекту було проведення лекцій-семінарів для жителів сіл.
Присутні на заходах громадяни мали змогу ознайомились з основними кроками у проведенні реформи місцевого самоврядування, зокрема, на прикладі роботи Дунаєвецької ОТГ вони почули про переваги і виклики децентралізації. Також йшлося про нові повноваження рад об’єднаної громади, їх голів та старост сіл, що входять до ОТГ. Під час семінару обговорювались механізми прийняття рішень радою та виконкомом об’єднаної громади. При цьому наголошувалось на ролі громади та можливостях її впливу на прийняття рішень виконавчими органами ОТГ.
Окремо тренер звернув увагу слухачів на виборчий процес, як єдиний демократичний механізм впливу на прийняття рішень. Слухачі спільно з тренером докладно розглянули аргументацію на користь свідомого вибору, якісного відбору кадрів на посади депутатів й, особливо, посади старост. Значну зацікавленість виявили селяни до питань формування стратегічних планів розвитку їх об’єднаної громади, раціонального використання територій та земель їхніх сіл, використання бюджетів, визначення найважливіших пріоритетів для їх об’єднаної громади.
Учасники зустрічі праналізували ситуації щодо неусвідомленого вибору, зокрема, чим він загрожує кожному з членів громади. За допомогою тренера присутні також розглянули процедуру голосування на виборах старост.
Лекторій завершився живим спілкуванням з тренером та спільною дискусією, в ході яких без відповіді не залишилися жодне питання, яке виникло у слухачів.
Демонстрація найважливіших положень змісту лекторію наглядно була відображена в роздаткових матеріалах (буклетах та плакатах), які одержав кожен слухач з проханням їх розповсюдити серед односельців, відсутніх на семінарі.
Хмельницький обласний осередок «Комітету виборців України» висловлює керівництву Дунаєвецької об’єднаної громади щиру подяку за активну підтримку проекту. Завдяки участі в зустрічах керівництва Дунаєвецької ОТГ розуміння селянами процесів децентралізації поглибилось загалом, а, найголовніше, учасники семінарів переконались у перспективності розвитку їхнього села в нових умовах.

Прес-служба Хмельницького обласного осередку КВУ

IMG_2760 IMG_2788 IMG_2799 IMG_2839 IMG_2840 IMG_2844 IMG_2865 IMG_2879 Фото0492 Фото0498

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)