Чер 292016
 

gr_ovl125_0015Черговий крок до утворення Новодністровської міської ОТГ зроблено – 26 червня у м. Новодністровськ і селах Білоусівка, Ожеве, Василівка та Ломачинці пройшли громадські слухання, на яких було обговорено та більшістю голосів схвалено проекти рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» відповідних рад.
Хоча про зібрання було повідомлено заздалегідь, вони були не велелюдними: найбільше громадян прийшло у Новодністровську – 130 осіб, у с. Ожеве – трохи більше ста, у с. Василівка менше сотні, у Ломачинцях на слуханнях було зареєстровано 60 мешканців, а в Білоусівці – лише 30. Проводили у селах слухання голови громад, які інформували мешканців своїх населених пунктів про результати роботи спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад у Новодністровську міську ОТГ, а саме: про плани організаційних заходів та дій, їхній хід виконання, перелік послуг та об’єктів соціально-економічного розвитку ОТГ, що потребують першочергової державної та місцевої підтримки.
Зі сторони ініціатора об’єднання – Новодністровська – виступала та відповідала на запитання секретар міської ради, голова спільної робочої групи Наталя Кримняк. Вона зокрема повідомила, що після офіційного утворення ОТГ населені пункти будуть забезпечуватися до кінця року тими коштами, які були передбачені їхніми місцевими бюджетами. Спільне фінансування відбуватиметься уже із 2017 року і, якщо офіційний процес утворення ОТГ завершиться до середини серпня, тоді можна буде розраховувати на державну підтримку для розвитку інфраструктури, ремонту будівель бюджетних установ громади тощо.
Окрім функцій, покладених на робочу групу законодавством, паралельно вона працює над проектом Статуту ОТГ, Положенням про старосту, планом соціально-економічного розвитку громади й іншими нормативними документами, що рекомендуватимуться до розгляду вже новообраній раді громади.
Також уже є орієнтовні розміри джерел фінансування, зроблені за результатами 2015 року та прогнозними показниками. Отже, передбачається, що власні надходження Новодністровської міської ОТГ (без державної субвенції на освітню і медичну галузі) становитимуть 28 млн грн. Із них 22,924 млн грн надаcть Новодністровськ, 1,604 млн грн – Василівка, 709,6 тис. грн – Ожеве, 1,554 млн грн – Ломачинці, 1,207 млн грн – Білоусівка.
Окрім того, Новодністровською міською радою нещодавно отримано паспорти сіл, уже розпочата робота над формуванням майбутніх видатків, орієнтовних штатних розписів бюджетних установ та іншими необхідними розрахунками. Отже, спільна робота над утворенням громади активно триває.
P.S. Не обійшлося і без пропагандистських “сюрпризів”. Напередодні слухань невідомими особами селами Ожеве та Василівка було поширено листівки без підпису і жодних вихідних даних. Це була чергова спроба переконати людей у тому, що нічого доброго від утворення Новодністровської ОТГ чекати не треба. Були поставлені недвозначні питання: “Та чи це не сир у мишоловці? Чи не готуємо собі зашморг?” і подібне. А насамкінець був заклик прийти на громадські слухання і “змусити Новодністровську міську раду заключити угоду, яка буде в подальшому документально гарантувати наші права”…
Джерело: http://novod.info/publ/b%D1%96lous%D1%96vka-ozheve-vasil%D1%96vka-ta-lomachinc%D1%96-shvalili-proekt-r%D1%96shennya-pro-dobrov%D1%96lne-ob%D1%94dnannya-v-novodn%D1%96strovsku-m%D1%96sku-otg.html

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)