Кві 152016
 

КВУЗагальна інформація про організацію:

Чернівецька обласна громадська організація «Комітет виборців» заснована в 1996 році.

Місія організації: є захист законних інтересів своїх членів, робота з виборцями, через впровадження моніторингових програм, а також практичне застосування українського законодавства шляхом реалізації навчальних програм та правозахисних дій.

Основними напрямками роботи є: відстоювання інтересів активних громадян та представників органів місцевого самоврядування, лобіювання інтересів громадських організацій, розвиток та реформування місцевого самоврядування, контроль за дотриманням виборчого законодавства, формування відритого медійного простору, видання газети «Крок-Захід».

Організація фінансується за рахунок доброчинних пожертв, членських внесків та виконання грантових проектів. ЧОГО «Комітет виборців» має обладнане офісною технікою приміщення для роботи працівників проекту, конференц-залу на 40 осіб для проведення презентацій, тренінгів, круглих столів та прес-конференцій, досвідчений персонал, який має досвід роботи в органах місцевої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями та засобами масової інформації, а також досвід виконання ряду донорських проектів. Члени Організації постійно працюють з ініціативними групами громадян, є досвідченими експертами в різних галузях, брали активну участь в розробці проектів ряду місцевих нормативних актів та положень, які були затверджені Чернівецькою міською радою.

 Діяльність ЧОГО «Комітет виборців»

В 2015 році:

  1. В 2015 році Чернівецька громадська організація «Комітет виборців» реалізовувала проект «Реформування місцевого самоврядування – через залучення активних громадян». Проект підтримано Національним Фондом підтримки демократії. Сума проекту в 2015 році склала 1059213,49 грн.

 

В 2014 – 2015 рр. організація проводила активну право освітню кампанію серед депутатів місцевих рад Чернівецької та Хмельницької областей щодо впровадження принципів доброго (належного) врядування на місцях (Національний Фонд підтримки Демократії). В проекті «Реформування місцевого самоврядування – через залучення активних громадян», що в продовж 2015 – 2016 рр. впроваджується Організацією в чотирьох районах Чернівецької області (Вижницька, Глибоцька, Сторожинецька та Хотинська) і в трьох районах Хмельницької області (Дунаєвецька, Кам’янець-Подільська та Шепетівська)/

  1. Впродовж лютого – травня 2015 року Чернівецька обласна громадська організація «Комітет виборців впровадила проект «Виявлення успішних практик врегулювання конфлікту інтересів в органах державної виконавчої влади на території Чернівецької області. Проект був підтриманий Українським інститутом публічної політики в рамках антикорупційної програми Європейського Союзу. Загальний бюджет проекту склав – 40000,00 грн.

В рамках реалізації проекту було вивчено головні проблеми з якими зустрічаються державні службовці при врегулюванні потенційного або реального конфлікту інтересів. До участі в проекті безпосередньо було залучено близько 100 керівників структурних підрозділів, державних службовців відповідних місцевих державних адміністрацій, представники судових та правоохоронних органів.

Було розроблено та поширено серед державних службовців Чернівецької обласної та 11 районних державних адміністрацій 1000 інформаційних буклетів із практичними алгоритмами-рекомендаціями щодо врегулювання різних типів потенційних або реальних конфліктів інтересів. А також видано та поширено серед керівників структурних підрозділів місцевих адміністрацій 500 збірників із методичними матеріалами та наявними успішними практиками щодо виявлення, запобігання та врегулювання потенційного чи реального конфлікту інтересів державними службовцями. Проект було реалізовано при партнерстві з сектором з питань запобігання та виявлення корупції апарату Чернівецької облдержадміністрації.

  1. В серпні 2015 року за підтримки ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (скорочено ІСАР «Єднання») обласна громадська організація «Комітет виборців» провела триденний навчальний семінар для керівників мобільних груп та довготермінових спостерігачів КВУ Чернівецької, Хмельницької та Тернопільської областей. Бюджет заходу – 68500,00 грн.

За результатами навчання було:

  1. Підготовлено 18 осіб, котрі на базі власних організацій в 3 обласних центрах фахово організували роботу мобільних моніторингових груп, та налагодили ефективну комунікацію із громадськими спостерігачами-волонтерами.
  2. Були проведені спільні заходи щодо моніторингу виборчого процесу впродовж вересня – жовтня 2015 року та отримані консультації на уточнюючі запитання, які зявлялися в ході роботи.
  3. Були напрацьовані рекомендації для осіб, які працювали із громадськими спостерігачами-волонтерами та рекомендації, що були оформлені у вигляді методички.
  4. Покращено якість послуг, що надаються членам виборчих комісій, офіційним спостерігачам та громадським спотсерігачам-волонтерам та громадським організаціям.
  5. Через мережу вказаних моніторингових організацій досвід поширено на інші області, що не брали участь у проекті.

Фінансовий звіт

За 2015 рік

№ пп Статті бюджету ЧОГО «Комітет виборців» Надходження

грн.

Витрати

грн.

Баланс

грн.

1. Національний фонд демократії 1059213,49 1059213,49 0
2. Український інститут публічної політики 40000,00 40000,00 0
3. ІСАР «Єднання» 68500,00 68500,00 0
4. Добровільні пожертви 13150,00 0 13150,00
5. Пасивні доходи 1067,35 0 1067,35
  ВСЬОГО 1181930,84 1167713,49 14217,35

 

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)