Кві 142016
 

12987013_1243662188995581_2573991910705390261_n13 квітня 2016 року в селі Ржавинці Заставнівського району відбулися збори громади села, на яких було обговорено перспективи об’єднання громад Ржавинців, Баламутівки, Добринівців та Горошівців. Об’єднана громада у такому складі нараховуватиме майже 6 тис. жителів та зможе збільшити власні надходження до бюджету з 800 тис. грн. до 4,5 млн.
У зборах взяли участь голова районної державної адміністрації Юрій Кітар, начальник фінансового управління районної державної адміністрації Катерина Пеліховська, експерти Офісу реформ у Чернівецькій області Тарас Халавка та Ольга Чепель.Перед присутніми виступили експерти офісу реформ, які роз’яснили нормативно-правові засади об’єднання територіальних громад та перспективи, які відкриються перед громадами після їх об’єднання. Зокрема, зауважено, що
громада самостійно визначатиме призначення коштів, які надходитимуть у бюджет з власних надходжень, та коштів, які направлятимуться в об’єднану громаду безпосередньо з Міністерства фінансів України. На утриманні об’єднаної громади перебуватимуть освітні, культурні заклади та первинна ланка медицини.
Більшість присутніх підтримали пропозицію щодо створення об’єднаної громади та доручили сільському голові розпочати процес відповідно до Закону України “Про добровільне об’єднання громадян”. Дана громада може стати першою у Заставнівському районі.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)