Тра 122016
 

750_300_2331Народні депутати Вікторія Пташник та Олександр Дехтярчук разом з представниками громадянського суспільства Юрієм Ганущаком та Анатолієм Ткачуком провели брифінг з питань децентралізації, під час якого наголосили на головних питаннях, що потребують швидкого вирішення для ефективного впровадження реформи.“Минулого року успішно розпочався процес об’єднання територіальних громад, була проведена фінансова децентралізація. В той же час для успішної подальшої реалізації реформи нам потрібно ухвалити ряд законопроектів, зокрема, №3638, який передбачає спрощену процедуру приєднання тих громад, що залишилися поза процесом об’єднання, а також №4390, який усуває існуючі недоліки регулювання містобудівної діяльності. Цей законопроект фактично унеможливить корупційне використання та розподіл земель, який призводить до того, що в парках, лісах чи навколо озер з’являються величезні приватні маєтки. Чекаємо на позитивний розгляд цих законопроектів в комітетах ВРУ”, – зазначила Вікторія Пташник.
Анатолій Ткачук та Юрій Ганущак звернули увагу на небезпеку прийняття законопроекту №4355 без чіткого планування територій. На думку експертів, це призведе до того, що не залишиться, наприклад, земель для будівництва об’єктів інфраструктури, бо через відсутність планування землі просто будуть передаватися у приватну власність для будівництва чергових маєтків.

Відео можна переглянути тут.
Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2331

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)