Січ 122018
 

10 січня 2018 року в Чернівецькій ОДА презентували місію та основні заходи транскордонного проекту Код 145/P3/3.2: «Сприяння міжособистісному спілкуванню у соціальній, культурній та освітній сферах серед дітей та молоді, позбавлених батьківської опіки та піклування, з Республіки Молдова та Чернівецької області» Програми транскордонного співробітництва EaPTC Молдова – Україна,за підтримки ЄС.
В презентації взяли участь: Михайло Павлюк – перший заступник голови Чернівецької ОДА; Ігор Мосін – регіональний координатор Проекту; Ігор Бабюк – експерт Проекту; Надія Періус – заступник департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА та соціальні працівники, педагоги, викладачі, психологи, представники ЗМІ та неурядових організацій, шкіл, державних установ.


Тривалість проекту 14 місяців: 09 листопада 2017 р. – 08 січня 2019р.
Мета проекту: Зробити внесок у поліпшення умов для дітей та молоді, позбавлених батьківської опіки та піклування, з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) з метою розвитку у них базових життєвих навичок.
Бюджет проекту: 143 330 €, з них 128 000 € – фінансування ЄС та 15 330 € – власний внесок партнерів.
Виконавці проекту: Аплікант – ГО «Центр соціальних послуг для дітей та сім’ї (SSCCF) (Республіка Молдова); Партнер 1 – ГО «Клуб української молоді» (Україна, м.Чернівці) та Партнер 2 – філіал Асоціації “Амічі деі Бамбіні” в Республіці Молдова. В Чернівецькій області цей проект буде реалізований ГО «Клуб української молоді» у співпраці з Департаментом освіти і науки Чернівецької ОДА, Чернівецьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Цільова група: 60 молодих людей (15-19 років) з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) та 30 професіоналів (соціальні працівники, педагоги, психологи) з неурядових організацій, шкіл, державних установ із обох країн.
Основні заходи проекту:
1. Семінар для фахівців з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) у сфері соціальної інтеграції молоді
2. Семінар для фахівців з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) у сфері неформальної освіти молоді
3. Тренінгові курси для дітей та молоді з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) у сфері особистісного розвитку
4. Практичний семінар для дітей та молоді з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) у сфері «соціальної фотографії»
5. Міжнародний семінар та обмін досвідом серед дітей та молоді з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) з метою виявлення спільних історико-культурних цінностей.
6. Транскордонний форум «Спільна історія – спільні культурні цінності»

Очікувані результати Проекту:
30 фахівців (соціальні працівники, психологи, педагоги) з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) обміняються досвідом та підвищать компетенції по роботі з молоддю;
60 молодих людей (15-19 років) з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) набудуть особистих навичок для кращої соціальної інтеграції;
Місцеві та центральні органи Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна) матимуть краще розуміння проблем соціальної інтеграції молоді.
Продукти Проекту:
Фотовиставка “Спільні виклики – Спільні рішення”, підготовлена дітьми та молоддю – учасниками проекту;
Практичний довідник для фахівців у сфері соціальної інтеграції молоді.

«Завдяки цьому проекту ми сподіваємось, що зможемо сприяти особистісному розвитку дітей та молоді, які позбавлені батьківської опіки та піклування, допомогти дітям здобути певні практичні навики, які допоможуть їм в дорослому житті. Ми будемо говорити з молоддю про соціальну відповідальність і для цього запропонуємо навчання за методикою «ФотоГолос», завдяки якій, кожен зможе через фотографію доносити свої повідомлення про соціально важливі теми», – розповів Мосін Ігор, координатор проекту в Чернівецькій області.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)