Лис 172016
 

123Комітет виборців України у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин та за фінансової підтримки Уряду Канади реалізовує проект “Моніторинг прозорості надання державної підтримки політичним партіям”.
Мета проекту: забезпечити прозорість надання партіям в оренду комунального майна зі сторони місцевої влади.
Питання оренди комунального майна потребує значної уваги громадськості. Адже рішення про те, кому і в якому стані виділити приміщення приймає місцева влада. Це неодноразово призводило до конфліктів, коли партії опозиції втрачали доступ до відповідних ресурсів. Тому проект спрямований на те, щоб висвітлити це питання на місцевому та центральному рівні і надати рекомендації щодо підвищення прозорості процесу.
Більше того, партії часто мають можливість орендувати комунальне майно за пільговою ціною. Тому мова йде, в тому числі, про раціональне використання бюджетних коштів. Не виключено, що партії можуть використовувати надані їм приміщення не за призначенням, а саме – не для роботи із виборцями.


Актуальності темі додає той факт, що у 2016 році парламентські партії отримали перші кошти в рамках державного фінансування. Ці кошти можуть бути використані, в тому числі, на оренду комунального майна.
В рамках проекту буде проведено опитування представників політичних партій, а також організовано заходи із залученням всіх зацікавлених сторін.
Дослідження охоплює 24 області України.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)