Лип 132016
 

750_300_2834Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував Парламенту прийняти в першому читанні проект Закону № 4676 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об`єднання територіальних громад»
Цей законопроект визначає чітку послідовності дій в процесі призначення перших місцевих виборів у громадах, утворених в результаті об`єднання територіальних громад різних районів, та зміни меж таких районів. Тобто, він дозволяє призначати і проводити перші вибори в об’єднаній громаді до прийняття рішення Верховної Ради про зміну меж відповідних районів.
Проект закону також дозволяє утворювати об’єднані громади на базі міст обласного значення без зміни меж районів.
У розкладі засідань Верховної Ради на 12-15 липня цей законопроект є.
Нагадаємо, цей законопроект Мінрегіон і неурядові експерти вважають пріоритетним для прийняття ще на поточній сесії Парламенту.
Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2834

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)