Лип 072016
 

p7061900Широкомасштабна акція Асоціації міст України та проекту ПУЛЬС охопить всі регіони України.
6 липня в Чернівецькому РВ Асоціації міст України відбулась прес-конференція, присвячена старту “Децентралізаційного марафону” у Чернівецькій області.
Участь у заході взяли участь виконавчий директор Чернівецького регіонального відділення АМУ Павло Горюк, начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку управління регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук, регіональні консультанти з правових, фінансових питань та комунікацій – Ольга Чепель, Євген Прокопець та Тарас Халавка, голова Глибоцької об’єднаної громади Григорій Ванзуряк, представники медіа спільноти.
«Децентралізаційний марафон» – це широкомасштабна акція, яка охопить всі регіони України. Упродовж півроку у громадах відбудеться приблизно 1000 виїзних заходів, організованих регіональними відділеннями Асоціації, зокрема, й Чернівецьким. Мета марафону – активізація та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад.
«Регіональні консультанти виїжджатимуть у населені пункти, які планують об’єднатися. Вони інформуватимуть людей про переваги децентралізації, нададуть правові та економічні консультації і допоможуть підготувати необхідні проекти рішень. Загалом по області буде здійснено 50 виїздів, а по Україні близько тисячі», – поінформував Павло Горюк. Він також наголосив, що важливим аргументом на користь формування спроможних громад стане участь у марафоні керівників об’єднаних територіальних громад нашої області.
Голова Глибоцької об’єднаної громади наголосив на важливості таких заходів. «Ми готові на цифрах показувати переваги від об’єднання. Бюджети об’єднаних громад зросли у рази, всі ми перевиконуємо планові показники з доходів за результатами першого півріччя», – відзначив Григорій Ванзуряк.
Представник управління регіонального розвитку Христина Марчук повідомила, що обласна державна адміністрація зацікавлена у співпраці з Асоціацією міст щодо створення нових об’єднаних громад. «Зараз ми маємо десять громад, до кінця року, якщо успішно попрацюємо, їх може стати п’ятнадцять» – відзначила Христина Марчук.
Регіональний консультантз фінансових питань Євген Прокопець зупинився на фінансових перевагах, які отримують громади після об’єднання. «Нова фінансова основа дозволяє об’єднаним громадам не просто виживати, але й реалізовувати інфраструктурні проекти», – відзначив Євген Прокопець.
Регіональний консультант з правових питань Ольга Чепель підкреслила, що процес об’єднання повинен супроводжуватися законодавчою підтримкою. Вона зауважила: «На сьогоднішній день нагальним є прийняття низки законопроектів, які повинні унормувати процедуру дооб’єднання, управління земельними ресурсами в об’єднаних громадах, зарахування плати за надання адміністративних послуг тощо».
Регіональний консультант з комунікацій Тарас Халавка поінформував присутніх журналістів про конкурс серед регіональних ЗМІ на тему: «Спроможні громади – сильна держава».
Джерело: http://www.auc.org.ua/news/detsentralizatsiinii-marafon-prezentovano-na-bukovini

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)