Чер 162016
 

22-260x200«Громадянське суспільство – наш стратегічний партнер у процесі наближення влади до людей у рамках децентралізації. Адже багато пропозицій громадського сектору вже реалізовано у законопроектах та інших державних рішеннях, які працюють на розвиток країни». Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіональної політики, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко відкриваючи сьогодні у Києві семінар «Діяльність органів виконавчої влади у реалізації Національної Стратегії розвитку громадянського суспільства».
Він зауважив щодо важливості передбачення у бюджетах органів самоврядування кошів на підтримку інститутів громадського суспільства. «Маємо надавати активним громадянам інституційну підтримку. Відпрацювати план Уряду із побудови системних суспільних комунікацій. І отримувати позицію громадянського суспільства щодо основних векторів розвитку країни. Таким чином громадянські інститути відчуватимуть свій вплив і відповідальність за розвиток процесів у країні», — підкреслив Геннадій Зубко.
Він наголосив на трьох важливих умовах співпраці держави та суспільства. «Насамперед, необхідна системна комунікація. Важливо передбачити у бюджетах різних рівнів кошти на підтримку громадських ініціатив та проектів. Маємо надати можливість експертам, які пропонують прості, але дієві рішення, впливати на формування політики. І, зрештою, мусимо забезпечити канали комунікації громадянського суспільства у регіонах із центральною владою», — зауважив Геннадій Зубко.
Також він акцентував увагу на посиленні спільної відповідальності влади і громадських інститутів. «У реформі децентралізації я розраховую на підтримку громадських інститутів. Тож нам потрібна підтримка суспільства, аби донести переваги нашої моделі реформ до громадян. Мусимо кожен на своєму рівні відчувати цю відповідальність», — зазначив Геннадій Зубко.
Джерело: http://www.minregion.gov.ua/press/news/gennadiy-zubko-u-reformi-detsentralizatsiyi-rozrahovuyu-na-pidtrimku-gromadskih-institutiv/

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)