Чер 082016
 

750_300_2580Органи самоврядування об’єднаних громад стають єдиним центром прийняття рішень, необхідних для розвитку своїх територій. Це дуже важливо для інвесторів, яким зручніше і зрозуміліше співпрацювати з тим, хто має широкі повноваження, значні ресурси і несе відповідальність за усе, що відбувається у громаді.
Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода у програмі «Тема: Країна» на першому каналі Українського радіо.
«Громади, де важливі рішення приймаються на місцях, де є великі території і чітка стратегія їх розвитку, є потужний людський ресурс, сьогодні стають привабливими для бізнесу і перспективними для мешканців. Люди не залишатимуть місця, де з’являється робота, де є можливість розвиватися, отримувати доступні і якісні послуги», — сказав В’ячеслав Негода.
Перший заступник Міністра наголосив, що громади, які думають про власний розвиток і добробут людей на своїх територіях, вже розуміють, що в сучасних умовах мають стати конкурентоспроможними, а це неможливо без об’єднання ресурсів і розширення повноважень ними розпоряджатися.
«Дехто все ще говорить, що в процесі об’єднання громад закриють сільради і село занепаде. Хочу наголосити — за роки незалежності в Україні кількість сіл зменшилась, при цьому сільських рад стало більше. Отже очевидно, що присутність сільради – це не показник розвитку сільських територій», — зазначив В’ячеслав Негода.
Також у програмі взяли участь перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський та заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Попов.
Слухати випуск можна ТУТ.
Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2580

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)