Тра 282016
 

750_300_2497Цього року основним завданням Уряду України спільно з міжнародними партнерами, які виказали готовність сприяти впровадженню реформи місцевого самоврядування та децентралізації, є підтримка процесу добровільного об’єднання громад і міжмуніципального співробітництва, підвищення спроможності громад до розвитку, а також доопрацювання відповідного законодавства.
Про це сказав директор департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Сергій Шаршов під час засідання наглядової ради програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».
Він зазначив, що успіхи, яких вдалося досягти у реформуванні місцевого самоврядування в Україні, не були б настільки виразними без експертної, консультативної, донорської допомоги і політичної підтримки міжнародних партнерів.
За сприяння Європейської Комісії, USAID, Ради Європи, Швейцарського бюро, Уряду Республіки Польща, Посольства Франції, Німеччини та інших наших європейських партнерів в Україні активно впроваджуються заходи з децентралізації влади, реформи місцевого самоврядування, управління регіональним розвитком: у регіонах систематично проходять тематичні консультації, роз’яснювальна робота, навчання, заходи з підвищення кваліфікації представників місцевої влади всіх рівнів тощо.
«Ця робота для нас дуже важлива, бо в нових умовах управління територіями представникам місцевої влади потрібно вміти стратегічно мислити і планувати, складати бюджети, проводити моніторинг і аудит, організовувати контроль, впроваджувати сучасні технології, вміти говорити з людьми, вести за собою. Такого досвіду дуже бракує на місцях, і ним готові ділитися наші міжнародні партнери. Завдяки цій підтримці вдається значно підвищити спроможність наших громад до розвитку», – сказав Сергій Шаршов.
У свою чергу, Альфонсо Зарді, керівник Департаменту демократичних інститутів та врядування Генерального директорату з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи, зазначив що підтримка децентралізації залишається одним з головних пріоритетів діяльності проектів Ради Європи в Україні на найближчі роки.
Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2497

036ef0dbed3614613ba79b47b8ea52f7 a540f864202916d221b40bc943951177

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)