Лют 032016
 

pasportАктивісти розблокували в’їзд на міжнародний пункт пропуску “Порубне” на українсько-румунському кордоні в Чернівецькій області. Про це порталу molbuk.ua повідомив керівник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор.
Він зазначив, що група активістів згорнула акцію протесту з блокуванням митниці у вівторок увечері.
“Наразі пункт пропуску працює, автомобілі можуть вільно пересуватися через територію “Порубного”, – повідомив Салагор.
Нагадаємо, група активістів 2 лютого перекрила дорогу при в’їзді до МПП “Порубне”, у зв’язку з чим було тимчасово обмежено рух транспортних засобів через українсько-румунський кордон. Пізніше мітингувальники вирішили ночувати на місці проведення акції протесту.
Раніше повідомлялося, що активіст Ігор Жижиян повідомив у Facebook про те, що у Чернівецькій області утискають румуномовне населення. Водночас Жижиян анонсував перекриття траси біля “Порубного”, вимагаючи відставки голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука та керівника митниці Миколи Салагора.
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та губернатор Фищук оприлюднили офіційні звернення, в яких вказали, що на Буковині немає тиску на румуномовних громадян.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)