Вер 082015
 

 

Експерти КВУ нагадують, що частина 2 статті 12 Закону України «Про місцеві вибори» фактично позбавляє статусу суб’єкта виборчого процесу ті політичні партії, щодо яких прийнято рішення про невідповідність їх діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відтак у найскладнішій ситуації опинилася Комуністична партія та її місцеві осередки.

Численні політичні аналітики припускали, що екс-КПУ не змириться із роллю статиста і шукатиме механізмів участі в місцевих виборах. Аналіз рішення ЦВК про утворення виборчих комісій дозволяє припустити, що ідейні послідовники Маркса-Леніна-Сталіна та відчайдушні захисники України від «фашистської зарази», таки знайшли вихід із скрутної ситуації.

Зокрема, у виборчі комісії Чернівецької області включено 7 осіб, подання на яких здійснила політична партія «Нова держава». Пошукові мережі вказують, що частина із цих членів комісій мають досвід участі у виборах, який свідчить про їхню виразну прив’язку до партійних організацій колишньої Компартії (або таких партій як Партія регіонів, «Реформи і порядок» чи ВО «Свобода»).

Чернівецька обласна виборча комісія Оплачко Віктор Іванович. Відомості на сайті ЦВК відсутні.

Чернівецька міська виборча комісіяРильська Ольга Григорівна. Відомості на сайті ЦВК відсутні.

Новодністровська міська виборча комісіяСтепанишин Степан Юхимович. На місцевих виборах 2010 р. був членом вказаної комісії за поданням партії «Реформи і порядок».

Заставнівська районна виборча комісіяФуштей Любов Миколаївна. На парламентських виборах 2012 р. була довіреною особою по 204 виборчому округу кандидата в депутати Віктора Черненка, тодішнього першого секретаря обкому КПУ. У 2014 р. була включена за №120 до виборчого списку КПУ на позачергових парламентських виборах.

Новоселицька районна виборча комісіяСаука Анжела Дмитрівна. Була другим секретарем Новоселицького РК Комуністичної партії, а також виступала уповноваженою особою вказаної партії по 203 виборчому округу на позачергових парламентських виборах у 2014 р.

Сокирянська районна виборча комісіяБордюжан Людмила Романівна. На місцевих виборах 2010 р. була членом вказаної комісії за поданням Комуністичної партії України. Також у 2014 р. на позачергових парламентських виборах була членом дільничної виборчої комісії № 730308 (м. Сокиряни) за поданням Комуністичної партії України.

Хотинська районна виборча комісіяЗатикіна Людмила Іванівна. На позачергових виборах президента 2014 р. була секретарем окружної виборчої комісії ТВО №207 (м. Хотин) від кандидата в Президенти Олега Тягнибока. Також у 2014 р. на позачергових парламентських виборах була членом ОВК округу №204 (м. Хотин) за поданням Партії регіонів.

Остаточно підтвердити чи спростувати припущення про те, що партія «Нова держава» є проектом функціонерів забороненої Компартії можна буде після того, як експерти проаналізують кандидатури, які висуватимуть «ново-державники» на посади депутатів місцевих рад та місцевих голів.

Прес-служба Чернівецької обласної громадської організації «Комітет виборців»

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)