Лют 222016
 

Антик рухЗібрати 1-мільйонну команду небайдужих людей, які прагнуть змін, об’єднати громадські і політичні сили для очищення країни від корупційних явищ, впровадити низку дієвих реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією у різних сферах – такі основні завдання поставили перед собою організатори кампанії «Рух за очищення». Про це сьогодні під час прес-конференції, яка відбулась у приміщенні готелю «Буковина», розповіли учасники антикорупційного форуму «Рух за очищення» Василь Гацько – голова політичної партії “Демальянс” , Володимир Федорин – співзасновник Центру вільної економіки імені Бендукідзе та Георгій Вашадзе – депутат Парламенту Грузії, один із розробників пакету реформ для Одеської області.
«Щоб Україна почала реалізовувати свій потенціал, потрібні радикальні реформи – не ті, які проводяться для галочки, щоб втішити міжнародних партнерів, а ті реформи, які дійсно дозволять «вільно дихати», займатися бізнесом, заробляти, зберігати зароблене, не питаючи дозволу чиновника, не платячи за папірчик», – наголосив Володимир Федорин. Це, додав він, дозволить вийти на траєкторію швидкого і стійкого зростання, створити позитивну динаміку, тоді Україна із проблеми, якою вона сьогодні є для європейських і американських партнерів, стане рішенням.
За словами Георгія Вашадзе, Україна має великий потенціал, який, на жаль, не використовується через корупцію та відсутність реформ. Учасники руху розробили конкретні кроки і мають проекти антикорупційних реформ у різних сферах – економіки, надання адмінпослуг, податкової, митної сфер тощо. Реальність їх впровадження, зазначив Георгій Вашадзе, можна побачити на прикладі Грузії, яка була однією з найбільш корумпованих країн пострадянського простору. Тому сьогодні перед українцями стоїть вибір – або об’єднатись і спільно працювати, щоб дійсно змінити країну і стати частиною нового суспільства, або й надалі залишитись у сітці «совка» з його корупційними схемами, системами і бюрократичними традиціями.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)