Жов 182015
 

downloadКожні вибори — це наче лотерея, в яку полюбляють грати ті, хто прагне носити на лацкані піджака чи блузи значок жовто-блакитного кольору і хизуватися депутатським мандатом. Часто у виборчий барабан потрапляють кульки, які не мають прив’язки до місцевості, не кажучи вже про проблеми, що найбільше турбують конкретну громаду. Господар барабану розраховує на імені кандидата або його невідомості (незаплямованості на цій території) зірвати куш, чим застовпити округ, як мінімум, на найближчі п’ять років.
«Незалежний громадський портал» дослідив виборчі списки політичних партій і підрахував, яка кількість кандидатів у депутати облради, котрі не мають стосунку до Хмельницької області. За таких обставин виникає логічне запитання: «Навіщо заводити до рад чергових «кнопкодавів», для яких пленарне засідання містечкових сесій перетворюватиметься на розрядку від бурхливого столичного життя»?
І ще. У пам’яті сплив казус Тетяни Слюз. У 2010 році, коли змінилася влада в країні, вона працювала Головою Державного казначейства України. І якимось дивом потрапила до партійних списків ВО «Батьківщина» у Хмельницьку обласну раду. Пройшла, стала депутатом облради, формально пропрацювавши місяць. А потім склала повноваження.
Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність»
Нарахували двох кандидатів, прописаних за межами області. Це тимчасово непрацюючий Олександр Баранецький з Києва (29 виборчий округ), генеральний директор ТОВ «Унігалфрукт» Василь Міракін з Івано-Франківська (36 округ). До речі, пан Міракін останній час активно з’являвся на хмельницькій публіці та у ЗМІ, оскільки очолював обласний осередок партії «УДАР», яка, як відомо, влилася до президентської сили.
До уваги ми не брали ще двох «варяг» — киянина Івана Гладуняка (2 округ) і мешканця Острозького району Рівненської області Миколу Агаркова (8 округ) — бо це діючі депутати Хмельницької облради, бізнес яких давно працює на теренах області і вони самі також мають не останній вплив на політичні процеси в регіоні.
Партія «Відродження»
У цій політичній силі виявили лише одного кандидата з іншої області. Це тимчасово непрацююча Людмила Волос, мешканка села Вівся Тернопільської області (63 округ).
Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
Партія Тимошенко веде двох кандидатів з київською і закарпатською адресами проживання. В окрузі 77 балотується столичний слухач Анатолій Данилюк, а в 19 окрузі — військовий пенсіонер з Чопу Олександр Ковальов.
Партія «За конкретні справи»
Сила нардепа Олександра Гереги висунула до Хмельницької обласної ради, щонайменше, п’ятьох кандидатів-«варягів». З них екстравагантним є Сергій Поярков з Києва, який вказав, що працює фізичною особою-підприємцем (74 округ). Це відомий художник, який продавав свої роботи депутатам за шалені гроші і називає себе «помічником депутата з дитинства».
В окрузі №1 балотується заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр К» (Київ) Дмитро Байдюк, окрузі №2 — доцент Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Степанюк, 63 окрузі — викладач Тернопільського національного економічного університету (живе у Львові) Микола Харкавий, 54 окрузі — непрацюючий киянин Вадим Лозовий.
Партія «УКРОП»
Партія Коломойського представила виборчий список до облради, в якому знайшли трьох кандидатів з київською пропискою. Це перший номер списку голова громадської організації «Бюро з роботи протидії організованій злочинності та корупції» Ресан Чогадзе, ландшафтний дизайнер приватного підприємства «Кантрі комфорт хауз-2010» Людмила Бондаренко (73 округ), директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична фірма «Юнк партнерс» Дмитро Йовдій. До речі, пан Йовдій іще балотується в мери Хмельницького і вже встиг відзначитися фестивалем свого імені.

Джерело: Незалежний громадський портал

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)