Жов 082015
 

КВУЕксперти обласного Комітету виборців проводячи тренінги для членів територіальних та дільничих комісій Чернівецької області та просто їх консультуючи отримують велику кількість запитань, частину з яких можна виокремити у рубрику “Неочікувані”:

  1. Територіальна комісія одного з районів планувала відвозити бюлетені з виборів депутатів обласної ради у сусідній районний центр. На запитання чому саме туди? Вони відповіли: “Ну ми ж на вибори Президента і депутатів Верховної ради туди відвозили”.
  2. Виникали запитання: “чому в бюлетенях по одномандатних виборах прізвища кандидатів розміщують в алфавітному порядку?”. Деякі комісії хотіли проводити жеребкування та розміщувати претендентів на посаду сільського чи міського голови в порядку випадання жеребу.
  3. “Навіщо діючому сільському голові, якщо він балотується сам, набирати 50%+ 1 голос? Він ж діючий!” На думку членів комісій, йому достатньо і простої більшості.
  4.  Виникало також запитання: “Навіщо правоохоронцям охороняти бюлетені?”;
  5. Деякі комісії планували самостійно вирішувати по яким округам балотуватись кандидатам на виборах до сільських рад (без врахування думки самих кандидатів). 
Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)