Жов 042015
 

Експерти КВУ нагадують, що згідно ч.3 статті 4 Закону України «Про місцеві вибори» представництво осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах має становити не менше 30% загальної кількості кандидатів у виборчому списку.

Аналіз виборчих списків, що їх подали політичні партії до п’яти районних рад (Вижницької, Глибоцької, Кіцманської, Сокирянської та Хотинської), свідчить про тенденцію до недотримання такої вимоги закону. У названих районах кандидатів висунули 17 політичних партій. Всього виборчими комісіями було зареєстровано 1204 кандидати, з яких 810 чоловіків та 394 жінок. Відтак супупна частка жінок складає 32,7%. У розрізі районних рад ситуація виглядає наступним чином:
жінки

Побачити частку жінок у списках окремих політичних партій можна на наступних діаграмах:
жінки-1жінки-2жінки-3жінки-4жінки-0

Водночас із 54 виборчих списків жінки очолюють лише 13. Зокрема 4 до Вижницької райради (Радикальна партія, УКРОП, Аграрна партія та Сила людей), 5 до Сокирянської (Опозиційний блок, Радикальна партія, УКРОП, Відродження та Сила людей), 2 до Кіцманської (Опозиційний блок та Сила людей). По одній жінці очолює списки до Глибоцької (Відродження) та Хотинської (Наш край) районних рад.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)