Лис 012015
 

socialЧМР

Поки Чернівецька міська виборча комісія взяла паузу з остаточного встановлення списку депутатів міської ради, ми скористались даними, оприлюдненими газетою Молодий буковинець, щоб проаналізувати, якою буде новообрана Чернівецька міська рада.

Не дивлячись на закладену норму про 30% гендерне представництво у списках політичних партій, серед новообраних депутатів – жінок у новій раді буде тільки 6, що становить трохи менше 15%. Що цікаво – у кожній фракції буде по одній жінці.

Переважна більшість обраних депутаті мають вищу освіту – 36 осіб (85%), ще троє здобувають її.  Рада буде досить молодoю. Більшість депутатів мають вік від 25 до 45 років, старшi, ніж 45років – 12 депутатів.  Шість депутатів молодші 25 років. Наймолодшому депутату Юлії Цуркан в серпні виповнилось18 років.  

За соціально-професійним зрізом рада практично на половину складатиметься з фізичних осіб підприємців – 10 осіб та керівників бізнес-структур теж 10 осіб. Разом 20, а це майже 50% від складу ради.  У новообраній раді також широко буде представлений чиновницький клас, а саме – 7 осіб. Варто зауважити, що всі троє колишніх голів районних у місті рад пройшли у міську раду в якості депутатів. Викладачів вищих учбових закладів міста, переважно Чернівецького національного університету буде аж п’ятеро. В раді будуть працювати три студента та три журналіста.  Найменше в раді будуть представлені лікарі, безробітні, наймані працівники та    керівники благодійних фондів. Представників цих професій та категорій буде всього по одному. Не будуть представлені в раді вчителі шкіл, юристи (адвокати), лікарі комунальних закладів міста, тощо.

 Чи зможе рада, яка складатиметься наполовину з бізнесменів, вирішувати питання розвитку міста, а не займатись лишень перерозподілом  ресурсів (переважно земельних), ми зможемо побачити вже найближчим часом.  

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)