Лис 222020
 

Виборчий кодекс дозволив кандидатам висуватись у дві ради. В результаті отримали ситуацію, що декільком з них доведеться обирати, депутатом якої ради вони хочуть залишитись.

На це майбутнім депутатам Виборчий кодекс дав 20 днів з часу оголошення результатів виборів.
Кожен обраний депутат місцевої ради та обраний сільський, селищний, міський голова зобов’язаний протягом 20-ти днів після офіційного оприлюднення результатів виборів подати до своєї територіальної виборчої комісії заяву про реєстрацію обраним депутатом/головою (частина 1 статті 283 Виборчого кодексу).
У цій заяві особа повинна вказати також про наявність/відсутність іншого представницького мандату. Також потрібно вказати про одночасне балотування/небалотування кандидатом у депутати до двох рівнів місцевих рад, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови.
Кандидати обрані головами громад не зможуть обрати інший представницький мандат (йдеться про представника АПУ Василя Козака, якого обрано головою Сокирянської ОТГ).

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)