Січ 212019
 

Представники ЗМІ, закладів культури, освіти, влади та громадські активісти зустрілися сьогодні на базі районної бібліотеки у місті Сторожинець Чернівецької області за круглим столом, де активно обговорювали нагальні питання що до важливості оперативного, повного та цікавого висвітлення діяльності ОТГ.
Ігор Баб’юк, директор Буковинського центру виборчих технологій, зазначив, що «в подальшому, для успішного висвітлення інформації, потрібно буде створювати єдине інформаційне поле, яке зможе об’єднати і газети, і радіо, і телебачення. І саме інформаційні агенти об’єднаних громад можуть стати тими людьми, які будуть об’єднувати ЗМІ. Також, говорилося про те, що треба шукати свою місцеву унікальність, яка зацікавить громаду і туристів. Та, на жаль, об’єднані громади поки що не планують розвиток територій».
Петро Брижак, перший заступник голови Сторожинецької міської ради, розповів про те, що «на другій сесії міської ради прийняли програму про співпрацю інформаційного порталу «Сторожинець Інфо» та з газетою «Рідний край». Ще розповів, що відбувається дуже гарна тісна співпраця з бібліотеками, із закладами культури та освіти, які доносять і висвітлюють цікаву інформацію на сайті міської ради. Наразі сайт потребує модернізації».
Представники інформаційного порталу «Сторожинець Інфо» розповіли про проблеми комунікації між ЗМІ та представниками районної влади.
Також, йшла мова про роздержавлення районних газет, яке розпачалося ще у 2012 році. Також, ведеться робота і вже була налагоджена співпраця між чотирма обֺ’єднаними громадами.
Василь Юрійович – представник Сторожинецького радіо – сказав, що саме завдяки об’єднаній громаді вдалося вберегти ту невеличку кількість ЗМІ, зокрема радіо. «Зважаючи на рельєфну місцевість у Сторожинці, побудова нового інформаційного центру потребує величезних коштів. Наразі, Сторожинецьке радіо має 1 годину 40 хв. ефіру в тиждень на всеукраїнському радіо».
Тарас Халавка, керівник проекту «Налагодження діалогу між ОТГ та ЗМІ Чернівецької області», що реалізовується за підтримки Посольства США – розповів про оголошені конкурси для агентів громад – це і креативне ведення сторінок у соціальних мережах об’єднаних територіальних громад, і найуспішніші друковані статті. Підведення підсумків відбудеться в лютому 2019 року. Переможці будуть нагороджені цінними подарунками. Головне, у цьому всьому, щоб ОТГ розуміли, що висвітлення їхньої роботи – це важливий компонент їхньої діяльності.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)