Лип 202018
 

Чернівецька обласна громадська організація «Комітет виборців України» спільно з Вижницьким офісом Мережі правового розвитку «Центр правової інформації та консультації» провели семінар на тему «Особливості надання безоплатної правової допомоги в територіальних громадах». Захід відбувся в Центральній районній бібліотеці м. Сторожинець. До участі були запрошені представники бібліотек, шкіл, дошкільних навчальних закладів та органів місцевого самоврядування. Загалом у семінарі взяли участь понад 60 чоловік.
Про можливості отримання безоплатної правової допомоги в районі та роботу Відділу «Сторожинецьке бюро допомоги» розповіла І заступник Голови Сторожинецької районної державної адміністрації – Діана Ковальчук.
З інформаційно насиченою, динамічною та болючою доповіддю, про форми реалізації правової допомоги громадян в умовах децентралізації влади й про трудові права громадян, виступила Ольга Чепель юристка Чернівецької організації «Комітет виборців України», яка розповіла, як можна захистити себе у цей перехідний період децентралізації. «На жаль, це не дуже приємні моменти, але треба бути готовим і вміти захистити свої права…». Як відбувається реорганізація та переведення працівників при передачі об’єктів в об’єднану громаду, що робити, якщо вам пропонують звільнитися за власним бажанням, хочуть скоротити або ж звільнити з роботи без вашої згоди? Що таке інформаційний запит, як його написати та коли і як треба звертатися до суду… Відповіді на ці та інші питання були висвітлені в доповіді пані Ольги.
Про права людини, способи їх захисту в об’єднаних громадах та залагодження конфліктів у сфері агровиробництва розповів експерт з правових питань Чернівецької організації «Комітет виборців України» Василь Паламар. «Сусідська війна – це велике лихо, до якого краще не доводити» сказав він «натомість, хто сусідів добрих має, того минуть біди, бо найкраще в світі щастя – хороші сусіди». А ось як уникнути або ж залагодити ці конфлікти?… Пан Василь звернувся до всіх присутніх, як до ретрансляторів інформації і закликав кожного бути активним та працювати на випередження конфліктних ситуацій. Адже, «уникнути конфлікту можна через вчасне надання інформації…» З цією метою, також, було запропоновано заснувати в школах на уроках трудового навчання «Годину будівельного виховання та норм будівництва».
Також, на семінарі йшла мова про «Нову школу» та інклюзивне навчання, про фахівців, які мають працювати з дітьми, про вимоги до спеціалістів…
Захід проходив у рамках проекту «Правова освіта громадян в територіальних громадах через Центр правової інформації та консультації» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)