Кві 272018
 

Експерти Чернівецької обласної громадської організації «Комітет виборців» провели ряд просвітницьких заходів для учнів Сторожинецького району на тему «Основи поведінки підлітка у взаємовідносинах з поліцією». Заходи відбуваються в рамках проекту «Правова освіта громадян в територіальних громадах через Центр правової інформації та консультації» за підтримки фонду «Відродження».

Експерт обласної організації «Комітет виборців» Василь Паламар провів інформаційні заходи для учнів Сторожинецького району. Бесіди  відбулися із  учнями старших класів школи інтернат м.Сторожинець та Ропчанського навчально-виховного комплексу, шкіл Нижніх та Верхніх Петрівців.

«Профілактична та превентивна  робота з учнівською молоддю спрямованої на формування нового, вищого рівня правової культури школярів. Наріжним стрижнем цієї культури є правосвідомість особистості, що включає отримання системних наукових знань. Завдання нашої організації запобігти формуванню негативних звичок, рис характеру та проявів асоціальної поведінки підлітків» – зазначив експерт КВУ Василь Паламар.

Під час бесіди з учнями фахівці розповіли про те, які заходи превентивного характеру можуть застосовувати працівники поліції. Зокрема, йшлося про перевірку документів, опитування особи, поверхневу перевірку та огляд, поліцейське піклування та інші.

Фахівці також  надали  учням корисні поради щодо того, як необхідно поводитись у випадках, якщо працівники поліції зупинили підлітка на вулиці, якщо надіслано повістку-виклик до відділу поліції, якщо працівники поліції проявляють агресію тощо.

Діти цікавилися питаннями щодо того з якого віку настає відповідальність, коли застосовується поліцейське піклування, добровільність надання свідчень та чи обов’язково носити з собою паспорт. Також цікавилися як стати поліцейським, які навчальні заклади їх готують.

Також учням було надано тематичні інформаційні буклети «Основи поведінки підлітка у взаємовідносинах з поліцією» розроблені регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Чернівецькій області та громадською організацією «Комітет виборців».

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)