Кві 132018
 

Представники КВУ на Путильщині обговорили практичні та правові аспекти співпраці громадських рад та органів державної влади в сфері захисту прав громадян.

12 квітня у приміщенні Путильської районної державної адміністрації відбувся семінар «Практичні та правові аспекти співпраці громадських рад та органів державної влади в сфері захисту прав громадян», який ініціювали представники  Чернівецької обласної громадської організацієї «Комітет виборців України». У заході взяли участь члени громадської ради при райдержадміністрації.

Заступник голови ЧОГО «Комітет виборців України» Ігор Баб’юк проаналізував практичні та правові аспекти співпраці громадських рад та органів державної влади в сфері захисту прав громадян. Він нагадав, що представники громадських рад мають право переглядати проекти рішень та ухвалені рішення місцевої ради; слідкувати за порядком ухвалення рішень, здійснювати громадську експертизу і не лише. Окрім того, Ігор Баб’юк застеріг представників громадських рад, що у співпраці з органами влади на місцях варто зважати на можливий їх політичний вплив. Йшлося про ті випадки, коли представники влади прагнуть ухвалити непопулярні рішення для жителів і для цього намагаються використовувати громадські ради.

 

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)