Кві 242018
 

Вибори до Заставнівської ОТГ відзначаються великою кількістю судових суперечок. Жодна із попередніх кампаній у вже сформованих громадах, яких в області вже 26, не проходила настільки напружено. Останні тижні в Заставні і комісія, і кандидати чимало часу проводять не з виборцями чи на планових засіданнях, а в численних судах.

Минулого тижня КВУ інформувало, про блокування роботи Заставнівської міської територіальної виборчої комісії, а вибори, які мають відбутися 29 квітня 2018 року, були під загрозою зриву.

Проте за інформацією отриманою Комітетом виборців від представників комісії станом на 24 квітня 2018 року, роботу комісії відновлено, з кандидатами на посаду міського голови та представниками політичних сил погоджено макети бюлетенів. 20 квітня постановою районної виборчої комісії затвердженого нового голову міської виборчої комісії, ним став представник БПП «Солідарність» Михайло Дутчак.

Таким чином, за посаду міського голови Заставнівської міської ОТГ змагатимуться діючий міський голова Заставни Василь Радиш,  секретар Вербівської сільської ради Наталія Мацько, перший заступник голови РДА Василь Молдован.

До міської ради на 26 депутатських місць претендуватимуть представники 11 політичних сил.

Нагадаємо, 19 квітня Вінницький апеляційний суд прийняв рішення за позовом діючого міського голови Заставни Василя Радиша і задовольнив його вимогу про скасування рішення про реєстрацію всього списку партії ГПР «Справедливість». Окрім цього, позбулися права балотуватися і окремі висуванці від ВО «Батьківщина» (Юлія Дупешко-Джус та Василь Джус), Радикальної партії Олега Ляшка (Леонід Гольцов та Лідія Гайдей) та БПП «Солідарність» (Василь Лисий).

 

Прес-служба ЧОГО «Комітет виборців»

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)