Кві 172018
 

В рамках спостереження за виборами в Заставнівській ОТГ, сьогодні представники КВУ поспілкувалися із членами Заставнівської міської виборчої комісії. Окремі члени комісії не виключають варіант зриву виборів, оскільки діяльність міської виборчої комісії заблоковано.

Загострення конфліктної ситуації розпочалося після реєстрації кандидатів по багатомандатних виборчих округах, поданих партіями та кандидатів на міського голови.

10 квітня, згідно роз’яснень ЦВК, на засіданні міської виборчої комісії прийнято рішення виключити Василя Молдована із партійного списку БПП та скасувала його реєстрацію, як кандидата на посаду міського голови. На що Василь Молдаван поскаржився в Чернівецький окружний адміністративний суд і 15 квітня 2018 року суд задовольнив його клопотання, рішення комісії визнав протиправним та скасував рішення про його виключення.

На дії міської виборчої комісії поскаржився чинний міський голова, а по сумісництву і кандидат на майбутній виборах Василь Радиш та районна організація «Об’єднання «Самопоміч». Згідно позовної заяви він вимагає скасування рішення про реєстрацію Василя Молдована, виключення його зі списку БПП та відмовити у реєстрації кандидатів у депутати від ГПР «Справедливість». Наразі справа розглядається у Вінницькому апеляційному суді.

Заставнівській міській виборчій комісії вже не звикати до судових тяганин, оскільки ще в березні ВО «Батьківщина» розпочала процес оскарження в Чернівецькому адміністративному суді утворення територіальних виборчих округів. Наразі рішення по судовому позову немає.

Поки дії міської виборчої комісії оскаржуються в судах, 13 квітня БПП відкликали голову комісії Миколу Тарахкотелика та замінили його на Ларису Марусяк. Через відсутність її на робочому місці, 15 квітня  члени комісії на своєму засіданні висловили їй недовіру, а голова комісії закрила печатку в сейфі, ключ забрала, сейф  опечатала. Члени комісії у своїх протоколах зафіксували факти бездіяльності голови комісії та звернулися до Центральної виборчої комісії із заявою про позбавлення її повноважень та призначення нового.

За словами заступника голови Заставнівської міської комісії Орисі Попович, згідно календарного плану вже мали б бути затверджені зразки бюлетенів, погоджені з політичними силами, ще не видані посвідчення кандидатам по багатомандатних виборчих округах та кандидатам на посаду міського голови, а відповідно не розпочався процес офіційної агітаційної кампанії.

Сьогодні, на 15.00 год  заплановане засідання Заставнівської районної виборчої комісії щодо прийняття кадрових питань у міській виборчій комісії. Також очікується рішень ЦВК щодо діяльності міської комісії. Нагадаємо вибори мають відбутися 29 квітня 2018 року.

 

Прес-служба ЧОГО «Комітет виборців»

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)