Жов 272017
 

У неділю, 29 жовтня, відбудуться перші вибори ще у чотирьох об’єднаних громадах Чернівецької області: Кіцманській, Мамаївській, Магальській та Острицькій. Тут обиратимуть міського (сільських) голів та депутатів місцевих рад.
Три з чотирьох громад утворені в Кіцманському та Герцаївському районах, де до цього не було створено жодної ОТГ.

– Виборча кампанія проходить дуже активно, думаю, і явка виборців на виборчих дільницях буде високою, – каже консультант Регіонального відділення Асоціації міст України Тарас ХАЛАВКА. – У кожній громаді у виборах беруть участь чинні голови, так що конкуренція висока (крім Магали, де лише один кандидат). І самі громади, особливо Кіцманська і Мамаївська, є активними, там відчувається великий інтерес до виборів. Їхні мешканці на прикладі інших ОТГ уже зрозуміли, що громади таки можуть мати реальну владу, кошти і можливість впливати на своє життя.

Про активну виборчу кампанію у Мамаївській громаді свідчить той факт, що тут навіть провели публічні дебати кандидатів на посаду голови – а кандидатів тут аж 6.
У Кіцмані буде цікавішою боротьба за депутатські місця: тут вибори – на пропорційній основі, у них беруть участь партії. У трьох сільських громадах – мажоритарні округи.

– Були зафіксовані й певні порушення, – каже координатор Громадянської мережі ОПОРА в області Тарас ПРОКОП. – Наприклад, елементи “чорного піару” – агітка проти одного з кандидатів, факт використання адмінресурсу народним депутатом на підтримку кандидата.
Однак загалом спостерігачі вважають, що порушення були незначними і на результати виборів не вплинуть.
Після проведення виборів в області буде сформовано 22 об’єднані територіальні громади, у яких проживатиме 233 тисяч осіб.
Ще у чотирьох громадах відбудуться вибори у грудні.

Довідка
Магальська об’єднана територіальна громада (Новоселицький район). До її складу увійшли села Магала, Остриця, Буда, Прут і Рідківці. Чисельність населення громади – понад 13 тисяч осіб.
Кіцманська об’єднана територіальна громада. До її складу увійшли Кіцмань, Суховерхів та Давидівці. Чисельність населення – близько 10 тисяч.
Мамаївська об’єднана територіальна громада (Кіцманський район). До складу увійшли Мамаївці та Лужани. Населення складає 10,5 тисяч осіб.
Острицька об’єднана територіальна громада (Герцаївський район) до її складу увійшли Остриця, Цурень, Горбова, Годинівка. Чисельність населення перевищуватиме 10,5 тисяч осіб.

Джерело: molbuk.ua

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)