Жов 202017
 

19 жовтня 2017 р. в Мамаївській сільській об’єднаних територіальних громадах Чернівецької області пройшли тренінги для виборців щодо підвищення поінформованості про перші місцеві вибори в об’єднаних громадах та новий розподіл повноважень між органами місцевої влади.
Заходи було організовано Чернівецькою обласною громадською організацією «Комітет Виборців за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. Мета проекту: сприяння узгодженості та довіри до процесу перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах.
Під час заходу тренери проекту ознайомили виборців щодо: процедур перших виборів в ОТГ; повноваження глави і депутатів ради ОТГ; повноваження старости; функціонування виконавчого комітету ОТГ.
Відповіли на актуальні та гострі питання, які турбують виборців ОТГ: «Яким чином будуть розподілятися бюджетні гроші в громаді?», «Хто в селі буде допомагати у підготовці документів до органів місцевого самоврядування, зокрема і в питаннях бюджету?», «Як і хто розпоряджається спільним майном громади?», екологічні питання та інші.
Детальну інформацію щодо інформації про перші вибори в громадах і нові повноваження на сторінці ВГО «Комітет виборців України» http://www.cvu.org.ua.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)