Жов 202017
 

Актуальні питання щодо створення об’єднаної територіальної громади обговорили в середу, 18 жовтня, в Пункті європейської інформації Кіцманської центральної районної бібліотеки. Тут відбувся семінар-тренінг за проектом «Кампанія з підвищення обізнаності виборців щодо перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах». Його провів Володимир Старик — представник Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України». 

Участь у семінарі взяли члени дільничних виборчих комісій Кіцманської міської об’єднаної територіальної громади, куди увійдуть м.Кіцмань, с.Суховерхів та с.Давидівці, а також активні громадяни міста, які виявили бажання відвідати захід та більше дізнатися про перші вибори в ОТГ, котрі в нашому районі відбудуться вже 29 жовтня цього року. Аналогічний семінар відбувся цього ж тижня для членів дільничних виборчих комісій Мамаївської сільської ОТГ. Присутні разом з доповідачем розібралися в головних поняттях децентралізації, дізналися найважливіше про перші вибори в ОТГ, функції голови ради і голови громади (не слід плутати), про повноваження міської ради ОТГ, старост і виконавчих органів влади.

Також Володимир Старик наголосив, що виборча система не відрізнятиметься від системи виборів 2015 року. Так депутатів виборці обиратимуть за партійними списками як у м.Кіцмань, так і в селах Давидівці та Суховерхів. Мажоритарним способом обиратимуть лише голову ОТГ. Пройдуть ті політичні сили, які наберуть 4 мінімальних відсотки і більше голосів. Далі у партіях відбудеться ранжування. Тобто відсоток голосів, які набрала партія, поділять на кількість депутатів і таким чином визначать, хто з них, крім першого кандидата у списку, пройде до ради ОТГ. До слова, старост у об’єднаних громадах цього разу не обирають. Визначитися з часом проведення їх виборів мають новообрані депутати. А функції старост протягом двох років виконуватимуть сільські голови.

Джерело: http://freelife.cv.ua/novini-kcmanschini/7774-persh-vibori-v-otg-obgovorili-pd-chas-semnaru-trenngu-vdeo.html

 

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)