Вер 082017
 

6 вересня, на засіданні Уряду схвалено законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування у галузі земельних відносин». Законопроект передбачає розширення повноважень органів місцевого самоврядування у галузі земельних відносин, наділення сільських, селищних, міських рад ОТГ повноваженнями розпоряджатися землями державної власності в межах території відповідних територіальних громад.

На сьогоднішньому засіданні Уряду Премʼєр – міністр України Володимир Гройсман сказав: «Сьогодні ми внесемо його (законопроект) у Парламент, і будемо просити Парламент розглянути його наступного пленарного тижня. Це потрібно, аби громади мали повне право розпоряджатися землями поза межами своїх населених пунктів. Законопроект очікують давно».

Проект закону підготовлено Мінрегіоном на основі розробленого Асоціацією міст України в рамках Проекту ПУЛЬС законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання повноважень об’єднаним територіальним громадам розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів та передачу даних земель до комунальної власності».
Коментар консультанта з місцевого економічного розвитку АМУ Ігоря Баб’юка:

«Перед головами та депутатами рад об’єднаних територіальних громад впродовж року постає постійна проблема пошуку додаткових джерел наповнення місцевого бюджету, досягнення стійкого економічного зростання громади. А тому законопроект запропонований АМУ та Мінрегіоном щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування у галузі земельних відносин є архіважливим. Податкові надходження за використання земель, що знаходяться поза межами населених пунктів можуть складати до 10% бюджетних надходжень – а це кошти, які можна використовувати на розвиток громади. Ми можемо також говорити про оподаткування майна та податок на доходи фізичних осіб мешканців громади, які працюють на підприємствах, що знаходяться поза межами населених пунктів».

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)