Тра 042017
 

30 квітня в Україні відбулися вибори депутатів та голів місцевих рад у 47 об’єднаних територіальних громадах 19 областей. Обирали і у двох Чернівецьких – Селятинській та Конятинській, що на Питильщині.

Селятинська та Конятинська ОТГ – доволі молоді. Їх було створено на початку 2017 року. Нині у кожній із громад на виборах було обрано по 22 депутата і очільників громад.

ТАРАС ХАЛАВКА, РЕГІОНАЛЬНИЙ КОНСУЛЬТАНТ З ПИТАНЬ КОМУНІКАЦІЇ АСОЦІАЦІЇ МІСТ УКРАЇНИ: «Ці ОТГ створені із трьох колишніх сільських рад. Всі ті сільські колишні голови брали участь у виборчому процесі, балотувалися на голову ОТГ. У Конятинській ОТГ переміг Конятинський сільський голова, а в Селятинській – Шепітський. Очевидно певний час у Шепоті не буде старости, тому що виконують обов’язки старост ті сільські голови, які були до цього часу в тих громадах, не в центрах громад».

Спостерігачі кажуть, явка на цих виборах була високою. Порушень, зокрема, у Селятинській ОТГ не зафіксували, каже голова виборчої комісії.

АЛЛА ФЕДОРЧАК, ГОЛОВА ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ У СНЯТИНСЬКІЙ ОТГ: «Таких важких порушень не було. Ми, які порушення фіксуємо. Ті, які в нас у письмовому вигляді є: заява, скарга… Цього нічого не було. Вибори пройшли спокійно. Проголосувало лише 56, 6 % виборців».

На виборах у Конятинській об’єднаній громаді переміг Конятинський сільський голова, позапартійний – Олександр Комариця, котрий набрав майже 34% голосів, а в Селятинській об’єднаній громаді переміг колишній Шепітській сільський голова Валерій Полянчук.

Одночасно з виборами у об’єднаних громадах відбулись вибори і Камянського сільського голови у Глибоцькому районі. Тут у виборах взяли участь значно менше виборців близько 41%. Кандидатів на посаду сільського голови було 10, наймолодшому – 27, найстаршому – 69.

ТАРАС ХАЛАВКА, РЕГІОНАЛЬНИЙ КОНСУЛЬТАНТ З ПИТАНЬ КОМУНІКАЦІЇ АСОЦІАЦІЇ МІСТ УКРАЇНИ: «Виборчий процес відбувався досить бурхливо, але явка була нижчою. Там колишній сільський голова подавав у відставку, із секретарем було певні проблеми. Його усували, потім знову суд відновлював на посаді. Виборчий процес поставить крапку і в цьому населеному пункті представництва на посаду сільського голови».

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)