Кві 052017
 

4 квітня Сокирянська міська об’єднана територіальна громада прийняла оновлений Статут громади та положення, які регулюють громадську участь в прийнятті рішень місцевою владою, а саме: положення про громадські слухання, загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання та електронні петиції. В цьому їм допоміг «Ресурсний центр підтримки місцевої демократії».
На початку цього року експерт та консультант центру Баб’юк І.О. та Лукінюк М.В. увійшли в створену за розпорядженням голови ради Равликом В.С. робочу групу з розробки Статуту громади та положень громадської участі в місцевому самоврядуванні. В робочу групи увійшли також громадські активісти, представники місцевої влади ( заступники голови Чорний В.Ф. та Гангап А.Є, секретар ради Гуменний О.О., депутати ради Мех Л.І. Кучерява Г.М.) та зацікавлені особи.


В процесі діяльності робочої групи були проаналізовані Статут громад, розроблені рекомендації в цілому до документу та окремо приділена увага розділу, який регулює процес громадської участі в прийнятті радою громади рішень, що належать до віддання місцевого самоврядування, а також внесені зміни у відповідності з діючим законодавством України. Також розглядалося приведення до відповідності з індивідуальними особливостями об’єднаної громади існуючих типових Положень, які регулюють громадську участь в прийнятті рішень громадою, а саме:
– Положення «Про громадські слухання в місті (селі, селищі) … »
– Положення «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання в місті (селі, селищі) … »
– Положення «Про консультації з громадськістю в місті (селі, селищі) … »
– Положення «місцеві ініціативи в місті (селі, селищі) … »
– Положення «Про порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування міста (села, селища) … »
– Положення «Про створення органів самоорганізації населення».
На майбутню сесію Сокирянська міська рада планах винести положення про місцеві ініціативи та порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування в громаді.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)