Кві 122017
 

Фахівці ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” розробила Посібник для небайдужих.

Цей посібник базується на досвіді багаторічної діяльності ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» з розвитку мережі місцевої демократії.

Визначено роль регіональних ресурсних центрів з розвитку самоорганізації населення та інших форм місцевої демократії (РЦ) у створенні на місцевому рівні умов для реалізації основних форм участі громадськості у суспільних перетвореннях, міститься аналіз нормативно-правової бази, що має забезпечити легітимність цієї участі у вирішенні питань місцевого значення.

Запропоновано оптимальну структуру РЦ, розглянуто внутрішні та зовнішні комунікації в їхній діяльності, порядок виконання аналітичних та навчально-методичних функцій. Надано рекомендації щодо організації діловодства в РЦ та їх навчально- просвітницької діяльності в територіальних громадах, з громадськими активістами.

У посібнику містяться також кращі практики участі РЦ у громадському супроводі реформи місцевого самоврядування в Україні. Висвітлено роль РЦ у формуванні та розвитку громадянського суспільства на місцевому та регіональному рівні. Окрему увагу приділено питанням координації діяльності ресурсних центрів ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Ці методичні поради можуть допомогти у роботі як тим РЦ, що вже успішно працюють на теренах України, так і тим громадським організаціям, які виконують сьогодні окремі функції РЦ, сприяючи розвитку громадянського суспільства. А також усім активним і небайдужим громадянам, що беруть участь у житті своїх громад.

Сподіваємось, що кращі практики та рекомендації, що містяться у цьому збірнику, стануть також у нагоді керівникам та іншим працівникам органів публічної влади, які прагнуть до соціальної ефективності на засадах належного врядування.

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах проекту «Громадська міжрегіональна мережа розвитку місцевої демократії». Зміст брошури є винятковою відповідальністю ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та не обов’язково відображає погляди МФВ.

Джерело: http://samoorg.com.ua

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)