Бер 282017
 

27 березня з ініціативи Чернівецької обласної організації Комітет виборців України в обласному центрі відбулось громадське обговорення на тему: «Оренда комунального майна політичними партіями: виклики та перспективи». Заступник директора, начальник управління обліку, використання та приватизації майна Департаменту економіки Тетяна Шпак ознайомила присутніх з проектом нового Положення про оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м.Чернівців. Вона зауважила, що станом на кінець березня 2017 року в обласному центрі 9 політичних партій орендують 11 приміщень комунальної власності загальною площею близько 500 кв.м. Новим положенням про оренду передбачено для «розміщення політичних партій, громадських приймалень народних депутатів України – ставку у розмірі 7 відсотків від незалежної оцінки».


Серед партій, які орендують комунальне майно є і ті, що припинили активну діяльність НДП, УНП, СПУ, Демпартія, Партія зелених, «Наша Україна», КУН, є і активно діючі: «Свобода» та «Батьківщина».
Як відзначив член Правління облорганізації КВУ Тарас Халавка: «в обласному центрі зареєстровано 196 осередків політичних партій, тому важливим є забезпечення прозорості процесу в розподілі приміщень під оренду політичним силам, зокрема через конкурсні процедури».
Представники присутніх політичних сил, зокрема Партії соціалістів та РПЛ висловили бажання отримати в оренду приміщення комунальної власності під створення партійних офісів.

Пропозиції висловлені під час проведення громадського обговорення питання надання політичним партіям в оренду приміщення комунальної власності (Чернівці, 27 березня):

 Оприлюднити на сайті міської ради перелік приміщень, які використовують політичні партії під офіси, з вказанням адрес, квадратури та терміну оренди;

Забезпечити виділення приміщень комунальної власності для користування політичних партій на конкурсних засадах;

Оголошення про виділення приміщень для оренди політичним партіями публікувати на сайті, в газеті «Чернівці» та доводити її до зацікавлених суб’єктів оренди.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)