Чер 142016
 

13442325_1806972906197285_1962256617902936433_n14 червня в Ратуші відбулась презентація результатів оцінки прозорості, участі та доброчесності місцевих бюджетів. Презентували результати моніторингу представники та експерти громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Володимир Старик та Тарас Халавка, заступник начальника фінансового управління міської ради Тетяна Цимбалюк.
З серпня 2015 по квітень 2016 року в 17 містах України громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» проводилась оцінка прозорості, участі та доброчесності місцевих бюджетів.
Відповідно до проведеного оцінювання за індексом прозорості Чернівці отримали третє місце, за індексом участі – п’яте, за індексом доброчесності – четверте. У підсумковому оцінюванні наше місто отримало 72 бали з 173 та зайняло перше рейтингове місце за сумою всіх показників.

Очікуємо, що із запровадженням «Бюджету участі» чернівчани будуть брати більш активну участь у прийнятті бюджету міста та ретельно контролюватимуть його виконання.
Оцінювання проводились за інноваційною методологією «Індекс прозорості-участі-доброчесності місцевих бюджетів», яка оцінює діяльність органів місцевого самоврядування (ОМС) в процесі складання, розгляду, затвердження, виконання та звітування щодо соціально-економічної та бюджетної політики. Методологію, яка загалом включає 173 критерії, було розроблено аналітичним центром – Фундація «Відкрите суспільство».
За допомогою цієї методології вперше в Україні комплексно оцінено на предмет дотримання вимог чинного законодавства місцеву соціально-економічну та бюджетну політику на всіх її стадіях разом із ключовими бюджетними документами з урахуванням впровадження кращих міжнародних та українських практик прозорості, доброчесності та залучення громадян до процесу прийняття рішень.
Оцінювання здійснювалося громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», що об’єднує майже 40 громадський організацій та ЗМІ з 17 регіонів України. В Чернівецькій області до громадського партнерства увійшли Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» та газета «Молодий буковинець».
Географія оцінювання складає 17 міст України – Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Черкаси, Чернігів, Чернівці, Суми, Миколаїв, Івано-Франківськ, Сєверодонецьк, Ковель, Вознесенськ, Ізмаїл, Чугуїв, Здолбунів, Білозерка.
Детальна інформація про партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» та результати дослідження за посиланням: www.probudget.org.ua.

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)