Тра 202016
 

20160519_14410719-20 травня у м.Камянець-Подільський Чернівецька та Хмельницька обласні організації «Комітет виборців України» провели дводенний навчальний семінар для представників органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та громадських організацій трьох районів Хмельницької та Тернопільської областей.
У роботі семінару взяли участь заступник голови ЧОГО «Комітет виборців України», керівник проекту «Реформування місцевого самоврядування через залучення активних громадян» Ігор Баб’юк, експерти обласних організацій «Комітет виборців України» Ольга Чепель (кандидат юридичних наук), Олександр Рибщун (кандидат політичних наук) та Тарас Халавка.
Звертаючись до учасників семінару, Ігор Баб’юк акцентував увагу на особливостях впровадження реформи з децентралізації владних повноваженьу Чернівецькій та Хмельницькій областях. Він розповів про діяльність у рамках реалізації проекту «Реформування місцевого самоврядування через залучення активних громадян». На його переконання, реформа покликана запровадити механізми залучення громадян до прийняття управлінських рішень на місцевому рівні: «Люди повинні відчути, що влада належить їм».
Експерт Чернівецького КВУ Ольга Чепель зупинилась на законодавчому забезпеченні можливостей участі громадян в управлінні на місцевому рівні. Вона наголосила на доцільності прийняття в ОТГ ряду нормативних документів, серед яких головним є Статут територіальної громади. Цей документ покликаний вирішити багато проблем взаємовідносин влади та громади, а також між різними селами.
У перший день зустрічі учасники семінару обговорили загальні принципи участі громадян в місцевому самоврядуванні, розглянули питання нормативно-правового регулювання участі громадян в діяльності органів місцевого самоврядування.
Під час другого дня учасники мали можливість попрактикуватись у застосуванні різних механізмів демократії участі. Олександр Рибщун ознайомив присутніх з новими та нетрадиційними методами залучення громадян до прийняття управлінських рішень та контролю за їх виконанням. Підсумовуючи результати роботи семінару, учасники обмінялись власними досвідом у процесі реформування місцевого самоврядування та запропонували продовжити практику навчання громадських активістів основам демократії участі.

20160519_141709 20160519_141728

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)