Тра 132016
 

IMG_6250 12-13 травня Чернівецька обласна громадська організація «Комітет виборців України» у рамках реалізації проекту «Реформування місцевого самоврядування через залучення активних громадян» розпочала проведення дводенного навчального семінару для представників органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та громадських організацій Вижницького, Глибоцького, Сторожинецького та Хотинського районів області. У роботі семінару взяли участь заступник голови ЧОГО «Комітет виборців України», керівник проекту «Реформування місцевого самоврядування через залучення активних громадян» Ігор Баб’юк, експерти ЧОГО «Комітет виборців України» Ольга Чепель (кандидат юридичних наук), Євгенія Олійник (кандидат політичних наук) та Тарас Халавка.
Звертаючись до учасників семінару, Ігор Баб’юк акцентував увагу на особливостях впровадження реформи з децентралізації владних повноважень. На його думку реформа покликана не стільки фінансово зміцнити місцеві органи влади, скільки створити механізми для реального впливу громадян на прийняття управлінських рішень.  Експерт КВУ Ольга Чепель зупинилазь на законодавчому забезпеченні можливостей участі громадян в управлінні на місценввому рівні. Вона наголосила на доцільності прийняття в ОТГ Статутів територіальних громад. Цей документ дозволить вирішити багато проблем взаємовідносин влади та громади, а також між різними селами. Євгенія Олійник ознайомила присутніх з практикою впровадження інструментів демократії участі у м.Чернівцях. 
У перший день зустрічі учасники семінару обговорили загальні принципи участі громадян в місцевому самоврядуванні, розглянули питання нормативно-правового регулювання участі громадян в діяльності органів місцевого самоврядування. Зокрема, у своїх виступах учасники семінару основний акцент робили на необхідності поширення правдивої інформації про реформу місцевого самоврядування, залучення громадян до участі в процесах децентралізації влади.
Під час другого дня учасними мали можливість попрактикуватись у застосуванні різних механізмів демократії участі. Вони також ознайомились з нетрадиційними  способами участі громадян у визначенні змісту політики органів
місцевого самоврядування та додатковими  інструментами взаємодії місцевої влади і громади. Підсумовуючи результати роботи семінару, учасники наголосили на тому, що результативність та успіх реформування органів місцевого самоврядування залежать від активної позиції громадськості, кожного, хто зацікавлений в розвитку України. 

IMG_6284IMG_6290IMG_6273IMG_6270

Приєднуйтесь до нас:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)